Foto: Farek Ates/Flickr

Vart tionde hem saknar fungerande brandvarnare

– I Sverige inträffar det ungefär 6 000 bostadsbränder varje år, varav många under december och januari. De flesta hushåll har en brandvarnare, men i vart tionde hem fungerar den inte. För att fler ska testa sin brandvarnare regelbundet vill vi att så många som möjligt ska registrera sig på vår SMS-tjänst, säger Anders Lundberg, brandingenjör på MSB.

MSB:s SMS-tjänst skickar påminnelser om att testa brandvarnarna i hemmet. I samband med Brandvarnarens dag 1 december startar MSB en tävling för att få fler att registrera sig i SMS-tjänsten. Värvningstävlingen pågår 1 december till 15 december. Den som värvar flest prenumeranter till SMS-tjänsten vinner en dags praktik på en brandstation alternativt en iPad.

Mer information om SMS-tjänsten och tävlingen finns på följande länk: www.skyddadigmotbrand.se. Information om tävlingen kommer upp från och med 1 december.

Foto: Farek Ates

En kommentar på “Vart tionde hem saknar fungerande brandvarnare

  1. Thommie Backelin

    Det är ju viktigt att man faktiskt testar funktionen på varnaren, och inte bara om knappen funkar.

    För 11 månader sedan · [Svara] ·

Lämna en kommentar

Din e-post adress kommer inte att publiceras.

*