Civilförsvarsförbundet deltar på Folk & Försvar i Sälen

I helgen börjar den återkommande Rikskonferensen Folk och Försvar, den 71 i ordningen enligt uppgift! Konferensen erbjuder ett viktigt tillfälle att diskutera säkerhetspolitik, försvar och samhällets krisberedskap. 2016  2017 års konferens kommer att genomföras den 8-10 januari, på Sälens Högfjällshotell.

Rikskonferensen samlar ca 350 deltagare och 50-60 talare under tre dagar för kunskapsspridning, samtal och debatt. I fokus står världens säkerhet, Sveriges försvar, människors trygghet och samhällets krisberedskap.

Konferensen, som visserligen inte samlar lika stora skaror som Almedalen på Gotland, uppmanar till möten mellan politiker, aktiva inom organisationer i civilsamhället, ungdomsorganisationer samt representanter för fackliga organisationer, näringsliv och myndigheter. Dessutom är media närvarande hela konferensen.

Civilförsvarsförbundet har fått två platser tilldelat oss men kommer endast att representeras av en deltagare i år på grund av kostnadsskäl. Jag kommer att se till att träffa många beslutsfattare för att diskutera säkerhet och trygghet liksom följa alla föreläsningar och debatter. Den som vill ta del av det som sker, kan följa webbsändningar direkt eller efteråt på Folk och Försvars egen hemsida.

Åsa Helldén Ruocco, Generalsekreterare

2 kommentarer på “Civilförsvarsförbundet deltar på Folk & Försvar i Sälen

 1. Sten Luthman

  Sven Lindgren hos er har enligt SVT sagt att NI tycker att handeln skall hålla med beredskapslager.
  Om det är hur ni tänker så är det hög tid att tänka om!
  Hur ända in i varmare trakter tror ni att handeln har ekonomi eller lokaliteter för detta?
  Inte ens lagercentraler kan hålla ett beredskapslager, det har strejker inom transportbranschen visat.
  Jag var logistiker med lager- och transportoptimering som arbetsuppgifter hos en av Sveriges tre stora livsmedelsgrossister under 1980- och 1990-talet, så jag vet vad jag talar om.
  Det finns bara ett sätt att hålla beredskapslager och det är på det gamla hederliga sättet: Staten använder sina och försvarets övergivna anläggningar till det!

  MVH
  Sten Luthman, pensionerad logistiker

  För 8 månader sedan · [Svara] ·
  • Svar från Sven Lindgren:
   Självklart ska staten ersätta handeln om staten med lag eller avtal ålägger den att ta ett samhällsansvar. Ingen har påstått att handeln ska stå för en krisberedskap som går utöver vad företagen gör för sin egen överlevnad.

   För 8 månader sedan · [Svara] ·

Lämna en kommentar

Din e-post adress kommer inte att publiceras.

*