FRG Övningen 23:e augusti

Vid Brovallsgården i Karlbo anordnade den Frivilliga Resursgruppen i Avesta (FRG) en övning söndagen den 23 augusti. Även Hedemoras Frivilliga Resursgrupp deltog. Det utökade samarbetet känns bra och ger alltid ett utbyte av nya kunskaper och idéer.

Vid gården och i skogen fick alla deltagarna träna på bl. a Eftersök av försvunnen bärplockare, Första-Hjälpen vid upptäckande av medvetslös person och Hjärt-lung-räddning med handledning av Classe Morén från Räddningstjänsten, …genomgång av gruppens materialvagn där utrustning finns för nödsituationer,  matlagning på gasolkök, resa och riva stort tält.

Alla indelades i grupper som fick möjlighet att träna ordentligt på de olika stationerna och testa sina kunskaper samt samarbeta på bästa möjliga sätt. Många skratt vid genomgången och utvärderingen då stationsansvariga ledarna gav synpunkter på utförandet. Alla ledares och deltagares engagemang gjorde att övningen fungerade mycket bra.

Efter all träning smakade den egentillagade köttsoppan med tillbehör mycket bra i gröngräset och skuggan. Strålande sol inramade dagen. Nästa övning blir i oktober då det blir träning vid en fingerad olycka.

Lena Sköld och Mats Hogby  FRG-ansvariga i Avesta

 

20150825_1 20150825_2

20150825_3 20150825_4