Storbranden i Västmanland

Som de flesta vet pågår en massiv skogsbrand i Västmanland sedan över en vecka tillbaka.

Dalarnas FRG har varit inkallade sedan i tisdags och från och med i torsdags har Falu FRG varit inkallad att hjälpa till vid detta arbete. Faluns FRG-medelmmar har haft varierade arbetsuppgifter, som exempelvis stabsledning, bevakning av behörighet till stabsutrymmet, trafik- och parkeringsvakter, bemanna kontaktcentret i Norberg och mycket annat. De flesta posteringarna utförs i 3-skift dygnet runt. Falu FRG har utfört uppskattningsvis 50 arbetspass. En beundransvärd insats på så kort tid!

Vissa posteringar har varit av lugnare karaktär, men inte desto mindre viktiga! Andra posteringar har varit betydligt mer hektiska och krävande. FRG har fått mycket goda vitsord av många på plats, inte minst räddningsledning, Polisen och MSB. Många uttrycker tacksamhet direkt till oss på plats och även förundran över vår organisation och dess kapacitet. Detta är något som vi alla ska vara stolta över!

Från och med onsdag kommer samtliga FRG inom Dalarna att inaktiveras en period för att kraftsamla inför en ny insats.

Vi från FRG Dalarnas´s stabsledning vill rikta ett stort tack till alla er som arbetat och/eller står som stand by, redo att rycka in. Ni (vi) gör verkligen skillnad!

/Elisabeth Myregrund