FRG övning 12-04-14

Westerdala och Borlänge tillsammans

 

img_0001
Under lördagen den 14:e april genomförde Civilförsvarsförbundet i Västerdalarna och Borlänge en MSO övning (multiple search operation) i Vansbro.

Under morgonen samlades FRG ledarna för en genomgång av dagen.

 

 

 

 

 

 

img_0007Gemensam genomgång inför dagens övning, det blev många diskussioner om hur de olika föreningarna arbetar och hur det kan förbättras.

 

 

 

 

 

 

 

 

img_0013Planering i grupperna inför dagens uppdrag som var att leta efter tre stycken försvunna personer.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

img_0022Den första saknade hittades väldigt snabbt, detta var med mening då detta skulle leda till oanade konsekvenser i senare led. Sökkedjan stannade upp och störningar uppstod men det hela hanterades bra av gruppledaren (Forsberg)

 

 

 

 

 

 

 

img_0025

Även Stig hittades mycket fort tack vare B-Sunne o hans hund Jana det blev ett mycket aktivt omhändertagande med första hjälpen han såg ut att behöva detta !!

 

 

 

 

 

 

 

 

img_0031

Det var stort intresse för övningen, pressen var på plats både Dalarnas tidningar & Dalademokraten med 2 fotografer

 

 

 

 

 

 

 

 

img_0036Även den tredje figuranten hittades och omhändertogs efter konstens alla regler,och även han fick bäras fram till väg.

 

 

 

 

 

 

 

 

Därefter så samlades vi i lokalen för utvärdering o fika, det var högt i tak under dagen vilket var väldigt kul med skojiga kommentarer. Vi vill rikta ett stort tack till våra eminenta kockar som fixade maten i deras övning med kokvagnen. Alla var överens om att vi måste göra om detta, samverkan behövs !! Hoppas att fler föreningar i Civilförsvarsförbundet tar till sig detta.
FRG Ansvariga Westerdalarna.