Distriktsstämman 2014

Så var det då dags för Kristianstaddistriktets årsstämma 2014 . Denna gången hölls det i källaren på Farozon i Hässleholm. Ledamöter, ersättare, valberedning, revisorer, ombud  samt några observatörer var på plats i god tid före kl 18.00 då stämman drogs igång.  Vår verksamhetsledare Arne Plantin hälsade oss alla välkomna och Nils-Bertil Finn fattade klubban och öppnade mötet. Röstlängd fastställdes, distriktsstämman var stadgeenligt utlyst och Nils-Bertil omvaldes som ordförande och så var distriktsstämman i full gång.

Jag blir lika imponerad varje gång jag är med på distriktsstyrelsens möten av hur fort och smidigt det går. Nils-Bertil slår ett par slag med klubban och så har flera punkter på dagordningen avverkats innan man hinner blinka. Nils-Bertil är alltid avslappnad och har glimten i ögat, trots att mötet nog kan vara ganska krävande. Han bjuder mycket på sig själv och det smittar av sig så man blir nästan  benägna att göra likadant själv…    

Stämman fortsatte och protokollförare valdes, föredragningslistan fastställdes,  protokolljusterare  och rösträknare utsågs. Styrelsen  beviljades ansvarsfrihet och revisorerna hittade inget som stred mot stadgarna så allt var under kontroll utan anmärkning. Arne slog ett slag för värdegrunden och uppmanade att ta upp den i verksamheten. Han redogjorde för 70-kronan men utfallet i dag är dock svårt att säga vad det blir vid årets slut – det beror lite på hur utvecklingen under året blir. Arne gav också ett stort  beröm till de som håller ordning på MAX-registret – guldstjärna till dem!!

Kvällens möte fortsatte och vi har nu hunnit fram till punkten utdelning av förtjänsttecken och blommor till avgående ledamöter och det blev lite högtidlig stämning i rummet.  Nils-Bertil tackade för mötet och tackade för förslag och synpunkter och sände en hälsning med hem till alla föreningar.

Efter höst och vinter har vi nu landat i en tid fylld med ljus och värme, entusiasm och framåtanda och man ser fram mot ett nytt utvecklande år i distriktet. Vi avslutade kvällen med en fantastisk god middag och en kopp kaffe  uppe i restaurangen på Farozon. Jag tycker att det är en super viktig ingrediens att ha kul ihop och umgås med styrelsen en stund efter mötena. Att fungera ihop på längre sikt är just  att ha roligt tillsammans när man möts och pigga styrelsemedlemmar tillsammans med god mat är ju alltid en oslagbar kombination ha ha…

 

 

 

 

Text: Marita Roth