Kurser och konferenser

Civilförsvarsförbundet arbetar för ett säkrare och tryggare Sverige i alla lägen. Vi vill att du och dina nära eller kollegor ska klara en krissituation och vara medveten om vilka risker som finns i samhället. Vi genomför statliga uppdragsutbildningar och företagsutbildningar till företag, myndigheter och organisationer. Klicka på rubrikerna nedan för mer information.

Företagsutbildningar – vi utbildar personal hos företag, myndigheter och organisationer

  • Hjärt- lungräddning HLR (finns även för hjärtstartare)
  • Första hjälpen (finns även för hjärtstartare)
  • Krisstöd på jobbet
  • Säkerhet för de minsta

Mer om utbildningarna kan du läsa nedan. Där finns även produktblad med kontaktuppgifter. Folder med information som sammanfattar Civilförsvarsförbundets kurser och utbildningar som vänder sig till företag, myndigheter, kommuner, landsting, regioner och organisationer: Klicka här för länk till foldern För mer information: Kontakta oss

Din trygghet – egna åtgärder för säkerhet till vardags och vid kris

Vi erbjuder ett stort antal kurser till privatpersoner som behöver utbilda sig inom exempelvis krisberedskap, hjärt- och lungräddning, första hjälpen eller barnsäkerhet. Våra kurser ger dig kunskaper om vilka egna åtgärder du kan göra vid en krissituation. Välj bland ett flertal koncept och komponera ihop utbildningen efter egna önskemål. Våra kurser genomförs av erfarna instruktörer.

Utbilda dig till instruktör i Din Trygghet – egna åtgärder för säkerhet till vardags och vid kris (2:6-instruktör)

Civilförsvarsförbundet söker dig som är intresserad av att verka som instruktör för utbildningen Din Trygghet med 72 timmar – egna åtgärder för säkerhet till vardags och vid kris.

Kunskap räddar liv Hjärt- lungräddning (HLR)

Varje år drabbas cirka 10.000 personer av hjärtstopp utanför sjukhus. Endast 500 av dessa överlever. Det vill vi ändra på. Med en utbildning i Hjärt- lungräddning kan du vara skillnaden mellan liv och död. Vi erbjuder kurser inom HLR till konkurrenskraftiga priser.

Första hjälpen – bästa hjälpen

En kurs i Första hjälpen ger dig kunskaper i hur du hjälper någon vid ett akut sjukdomstillstånd eller vid en olycka med personskador till dess att professionell hjälp anländer. Kunskaper i Första hjälpen och Hjärt- lungräddning minskar risken för allvarliga skador och ökar chansen till överlevnad.

72 timmar – om krisen kommer

Vem tar ansvar för mig och mina anhörigas säkerhet vid en allvarlig händelse eller kris och hur kan jag själv påverka min säkerhet? Det är några av de frågor som tas upp i vår krisberedskapskurs 72 timmar. Kursen 72 timmar + är en fördjupad kurs i krisberedskap med praktisk tillämpning.

Krisstöd på jobbet

Civilförsvarsförbundet erbjuder ett koncept i enlighet med vad som anges i arbetsmiljöverkets föreskrifter om krisstöd.

Vi riktar oss särskilt till små och medelstora företag/organisationer (arbetsgivare) inom både privat och offentlig verksamhet. Vi skräddarsyr och utformar rådgivning och kurser utifrån kundens önskemål.

Blackout – om krisen kommer

Ett kunskapsspel som sätter individens och samhällets ansvar vid en kris i fokus. Framtaget för högstadiet och gymnasieskolan. Utifrån olika förutsättningar får eleverna lösa utmaningar de ställs inför vid ett omfattande elavbrott, både som individer och som ansvariga tjänstemän och politiker.  

Säkerhet för de minsta – barnsäkerhet

Låt ditt barn träffa någon av figurerna i vårt barnsäkerhetskoncept. Hitta Vilse, Kattis & Roffe, Gottfrid eller Hembert tar med barnen på ett spännande äventyr där de får lära sig hur man klarar olika typer av krissituationer. Vi erbjuder även utbildningar för vuxna inom Hjärt-lungräddning för barn eller ledarutbildning av våra barnkoncept.

Medlemsutbildningar

Introduktionsutbildningen för medlemmar är en bra introduktion till Civilförsvarsförbundets verksamhet. Deltagarna får även lära sig hur man klarar utsatta lägen. Professionell Ideell är ett särskilt studiecirkelmaterial som Civilförsvarsförbundet tagit fram i samarbete med Medborgarskolan. Denna studiecirkel, som ger kunskap om förbundets verksamhet, mål och organisation ska arrangeras i samverkan med Medborgarskolan. De andra studieförbunden kan även erbjuda liknande studiematerial för föreningar.

Regionala konferenser om frivilliga förstärkningsresurser

Vi har sökt förnyat uppdrag att genomföra regionala samverkanskonferenser för 2016. Vi återkommer när vi fått besked.

Kurser för Frivilliga Resursgruppen hittar du under fliken FRG i menyn.

 

Tillsammans skapar vi ett säkrare och tryggare samhälle. Bli medlem!