Medlemsbrev december 2018

 

julcf

Från oss alla till er alla: God Jul och Gott Nytt År

Visst är bilden fin? Flera ljus, inslaget paket, fruktkorg, fin duk och fina gardiner samt vackra julblommor.  Men vi som är medlemmar i Civilförsvarsförbundet ser genast flera risker uppenbara sig i bilden. Vi måste hjälpas åt att påminna våra familjer, grannar och vänner att göra riskbedömningar i hemmen och den miljö vi vistas i. Advent, jul och nyårshelgen är fulladdad, inte bara med mat och paket, utan också risker som till exempel brand, fall- och trafikolyckor. 

Vid medlemsmötet den 23 oktober 2018 fokuserade vi helt på Totalförsvarsinformation. Från styrelsen förmedlade Gunnel Gustafsson och Magnus Johansson sin kunskap om hur viktigt det är befolkningen i Piteå Kommun kan tillämpa innehållet i broschyren Om krisen eller Kriget kommer. Vi ber alla medlemmar i vår förening att prata med er familj, era vänner och grannar, på era arbeten, i bussen, ja överallt, om betydelsen om att vara väl förberedd.

Vi behöver fler instruktörer! Nu kan ni som är intresserade kontakta mig eller någon i styrelsen för att sedan anmäla er till instruktörsutbildningen som är kostnadsfri, bra och trevlig. Kolla på https://civil.se/instruktorsutbildning-din-trygghet/ Anmälan ska vara gjord innan den 1 februari.

Den 11 mars 2019, på kvällen, är ni välkomna till årsmötet. I februari får ni mer information om plats och innehåll. Vi lovar att innehållet blir intressant!

Den 27 april 2019 blir det en spännande medlemsaktivitet för hela Norrbotten. Mer om detta senare!

Valberedningen startar sitt arbete i januari och de ser fram emot att många medlemmar ”räcker upp handen”! Kontakta Carl-Henrik Gustafsson, 070-536 39 06, som är sammankallande, om ni har förslag. Det går även bra att kontakta någon i styrelsen.

Krisberedskapsveckan, 5 -12 maj, kommer i år att fokusera på barn och ungdomar och deras liv!

Tack för att ni alla troget betalar medlemsavgiften! Styrelsen är glada över att ha er som medlemmar! Men hjälp oss att bli fler medlemmar! Det är ni som gör det möjligt för oss att verka i Piteå kommun.

Piteå december 2018

Med vänlig hälsning
Britta Svensson