Till alla medlemmar

Visst är bilden fin? Flera ljus, inslaget paket i                                                                             
papper, fruktkorg, fin duk och fina gardiner
samt vackra julblommorjulbild

Men vi som är medlemmar i Civilförsvarsförbundet
ser genast flera risker uppenbara sig i bilden. 
Vi, alla medlemmar, måste hjälpas åt att
påminna våra familjer, grannar och vänner att göra 
riskbedömningar i hemmen och den miljö vi vistas i.
Advent, jul och nyårshelgen är fulladdad, inte bara
med mat och paket utan också risker som till exempel
brand, fall- och trafikolyckor.

Vi har påbörjat samarbete med Svenska Lottakåren/Therese Öström, Svenska Brukshundsklubben/Carin Jacobsson,Det har varit ett händelserikt och positivt verksamhetsår för Civilförsvarsförbundet Piteå.
Vi har fått nya medlemmar som hälsats välkomna. Tyvärr har vi också tappat några medlemmar
bl a Annie Persson som plötsligt lämnade jordelivet under hösten.

Tre nya instruktörer är utbildade under året; Birgitta Wellborg, Magnus Johansson och Kerstin Nilsson. Stabsutbildade är Birgitta Wellborg och Magnus Johansson. Utbildningar och informationsträffar har därför kunnat genomföras i större utsträckning än tidigare.

Vi har ett gott samarbete med FRG, Frivilliga Resurs Gruppen/Piteå Kommun. Vi stöttar FRG på olika sätt. Vi har deltagit i en övning som FRG ansvarade för. Svenska Bilkåristerna/Agneta Ridderström. Vi fortsätter samarbetet med Studieförbundet Vuxenskolan, Medborgarskolan samt ABF.

Krisberedskapsveckan blev en lyckad insats. Uppdraget från MSB var att möta ungdomar och informera om krisberedskap. Vi mötte cirka 200 skol- och gymnasieungdomar vilket vi hoppas på sikt ger resultat.

Vi ber er, våra medlemmar att vara riktigt ”skvallriga”! Det innebär att vi önskar att ni ska berätta att Civilförsvarsförbundet Piteå kostnadsfritt utbildar föreningar och organisationer i bl a HLR, hjärtstartare, Första Hjälpen, Kris/hemberedskap, Säkra barn och Säkra seniorer. Vi har även möjlighet att kostandsfritt informera om kris/hemberedskap.

Under 2020 kommer MSB att fokusera ännu mer på totalförsvar i händelse av kris och krig. Mer om detta på årsmötet den 9 mars. Vi återkommer om tid, plats och handlingar under februari månad.

Vi kommer att behöva er hjälp under Krisberedskapsveckan 11-17 maj, under Nolia mässan 1-5 augusti i Piteå samt under Räddningsloppet den 30 maj. Vi återkommer med information på årsmötet.

Tack för att ni alla troget betalar medlemsavgiften!  Ekonomin i Civilförsvarsförbundet Piteå är förhållandevis god tack vare er och en medvetet sparsam styrelse!

Styrelsen är glada över att ha er som medlemmar! Det är ni som gör det möjligt för oss att verka i Piteå kommun! Och med det: från oss alla till er alla : God Jul och riktigt Gott Nytt År!

För styrelsen
Britta Svensson
ordförande

Vill ni veta mer om hemberedskap och krishantering? Följ informationen på Myndigheten för Samhällsskydd ovh Beredskap (MSB)