Ungdomssatsningen gav mersmak

Patrik Norberg från Sundsvall/Timrå var dagens utbildningsledare.var dagens utbildningsledare.
Patrik Norberg från Sundsvall/Timrå var dagens utbildningsledare.var dagens utbildningsledare.

Tiotalet ungdomar från Västernorrland och norrut fick helgen 24-25 oktober en ordentlig genomgång av vad som krävs i en kris. Utbildningshelgen var en del i Civilförsvarsförbundets satsning att både utbilda fler unga i krisberedskap och rekrytera nya unga krafter till förbundets verksamhet över hela landet.

Under den strålande dagen i Piteå fungerade Patrik Norberg från Sundsvall/Timrå som utbildningsledare och gudiade de församlade ungdomarna i bl a  krisberedskapens grunder och civilförsvarsförbundets värdegrund.. Förutom en hel del praktiska övningar bjöds det också på välsmakande  ”nödmat” tillagad utomhus på spritkök  

-Nu måste vi fortsätta arbetet med att både rekrytera och utbilda fler ungdomar i krisberedskap, menar Civilförsvarsförnumdet Piteås ordförande Britta Svensson.
-Vi behöver helt klart stärka medvetenhet  och kunskap om hur vi kan stärka trygghet och säkerhet både i våra hem och i samhället i stort, understryker hon och välkomnar många fler till aktiviteter och utbildningar.