Laddar Karta...

Föreläsning om informations- och cybersäkerhet


Datum/tid
30 oktober 2017
18:00 - 20:30

Plats
ESB (fd PKMC)

Beskrivning

Välkommen till en högaktuell föreläsning om informations- och cybersäkerhet. Viktigare än någonsin är säkerheten kring våra datasystem både inom myndigheter och inom näringslivet. Vi vet att cyberkrigföring är en del av den så kallade Hybridkrigföringen som vi sett exempel av både i Sverige och i vårt närområde. Kom och lyssna till Carolina Angelis, tidigare underrättelseofficer och med mycket lång yrkeserfarenhet från ämnet. ”Hur säkra it-system vi än har är den svaga punkten oftast den enskilda människan”.

cyberhot

Föreläsare är Carolina Angelis som har 20 års erfarenhet från olika delar i den militära underrättelsetjänsten. Hon har även arbetat inom försvars- och säkerhetsindustrin med fokus på att hantera underrättelsehotande verksamhet.

Carolina berättar om fakta och varvar med händelser från verkligheten. Cyberattackerna mot Sverige ökat. Angripare försöker skicka in skadlig kod i både försvarets och industrins datorer – och kan på så sätt båda tömma dem på information och sända ut fejkad information i falskt namn. ÖB: Ryska cyberattacker mot Sverige varje dag!

Samtliga Frivilliga Försvarsorganisationer i Göteborgsområdet är välkomna

När? Måndag 30 oktober kl. 18.00
Var? Svangatan 4 ESB fd PKMC
Hur? Anmälan senast den 28 oktober till cyber@gbgcivil.se
Antalet platser är begränsat. Anmäl dig så snart som möjligt! Vi bjuder på kaffe!