Bröllopsförberedelser

Civilförsvarsförbundet har som bl.a. framgått av tidningen Civil tagit på sig en hel del funktioner i samband med bröllopet den 19 juni mellan Kronprinsessan Victoria och herr Daniel Westling. 

 

Det finns flera goda skäl för oss att göra detta:

 

  • Det är årets i verklig mening största planerade händelse i Sverige.
  • Kronprinsessan är vår kungliga beskyddare.
  • Bröllopet är ett utmärkt tillfälle att visa att frivilliga resurser fyller en funktion även om det inte är en kris.
  • Eventet är även ett utmärkt sätt att lyfta fram Civilförsvarsförbundet för allmänheten och myndigheter.
  • Vår medverkan ger aktiva inom Civilförsvarsförbundet ett utmärkt tillfälle att praktisera sina färdigheter i ett både riktigt och viktigt sammanhang.

Bedömningar visar på att kanske 1 miljon människor kommer att finnas i centrala Stockholm under bröllopsdagen. Det innebär mycket folk på en ganska liten yta. Vädret kommer givetvis att påverka antalet människor.

 

Civillförsvarsförbundet kommer att svara för åtta informationsställen längs kortegevägen och lika många Hitta Vilse-centraler för barn och föräldrar som tappat bort varandra. Civilförsvarsförbundet kommer också att finnas på plats med fem mobila team med hjärtstartare.

 

Insatsen beräknas pågå mellan klockan 9-19 och bedöms kräva cirka 150 civilförsvarsförbundares insatser. Rekryteringen sker enligt närhets- och lämplighetsåprinciperna och handhas av Civilförsvarsförbundet Stockholms län.

 

Civilförsvarsförbundet har däremot avböjt att delta i den s.k. häckbildningen, som är den huvudsakliga uppgiften för flertalet frivilliga försvarsorganisationer.

 

Jag ser fram emot ett jättetrevligt, säkert och tryggt event.