Varning för bluffakturor

Varning för bluffakturor

Av: Anders J Andersson

Skapad: 11/05/2010 14:18

Igår fick jag ett samtal från ett företag som säger sig ha typ landets största telefonkatalog på nätet. Det var inte hitta.se eller eniro.se kan jag tillägga. Mannen påstod att jag beställt ett införande hos dem den 8/12 och undrade om jag ville utöka beställningen, som var på cirka 2-3 tusen kronor enligt mannen. Nu hör det till saken att jag inte haft något med det ”företaget” att göra eller deras tjänst. Jag har koll på vad jag beställer och var. När jag sa att jag ville kolla med Svensk Handels ”Svarta lista” påstod han att de är medlemmar i Svensk Handel och det alltså skulle vara ett juste företag. Efter en del dividerande skulle han plocka bort ”bokningen”. Naturligtvis mejlade jag Svensk Handel. De anlitar i sin tur ett företag som heter Varningsinfo och som kontaktade mig. Jag fick då veta att blufföretagen förra året drog in en miljard kronor. Helt otroligt. En bluffare lyckades på fem år dra in 100 miljoner kronor (20 miljoner kronor per år). Någon skatt betalar de heller inte utan allt går rakt ned i fickan. Enligt Varningsinfo ger många drabbade upp och orkar inte kämpa emot. Men det är noll kronor som gäller. Man får vara beredd att ta fajten och det är jag om de kommer tillbaka.

 

PS! Ni har säkert redan räknat ut att det företag som kontaktade mig inte var medlemmar i Svensk Handel.

Läs först!


Kommentarer