En vecka kvar …

… till den 19 juni, dagen då Kronprinsessan gifter sig med Daniel Westling från Ockelbo. Jag hoppas att vädret blir avsevärt bättre än idag. Idag regnar det i stockholmsområdet och det är ju här bröllopet äger rum.

Uppemot 160 frivilliga från Civilförsvarsförbundet ställer upp för de medmänniskor som den dagen söker sig till Stockholms centrala delar för att få en skymt av brudparet och ta del av alla kringarrangmangen. De kommer att finnas i direkt anslutning till kortegevägen för att informera och på annat sätt hjälpa till och ta hand om barn som tappat bort sina föräldrar. Skulle någon drabbas av ett hjärtstopp har vi fem team som kan ta hand om detta i väntan på ambulans. Alla funktionärer kommer att få låna västar som också visar att de är funktionärer.

Själv kommer jag att finnas på plats för att övervaka detta stora arrangemang. Jag vill se hur vår insats fungerar. Innan dess är jag med och kör ut materiel redan vid 5-tiden på morgonen för att underlätta för funktionärerna.

Det här är en stor insats som engagerar medlemmar från många lokalföreningar i stockholmsområdet. Det är samtidigt en träning i planering och samverkan. De iblandade får erfarenheter som stockholmsområdet givetvis ska dra nytta av vid framtida händelser. Det är också skälet till att funktionärna har rekryterats lokalt, förutom att det är nödvändigt att känna till staden.

Det blir en spännande dag, en utmaning och möjlighet!