Ta dig samman och gör något onyttigt

Även människor som frivilligt arbetar med samhällsnyttig verksamhet behöver ibland göra något annat. Att skaffa sig perspektiv till det man håller på med är exempelvis nödvändigt för att utveckla sig själv och verksamheten. Det är också nödvändigt att ladda batterierna genom att vila och koppla av med något annat än det man gör annars.

I Civilförsvarsförbundet har jag förmånen att möta många engagerade och kompetenta människor som ger mycket, både av sig själva och sin egen tid. Det är samtidigt en förutsättning för att förbundet i sin tur ska kunna vara en aktör som bidrar till samhällets säkerhet och krisberedskap, en organisation som gör skillnad. Jag hoppas innerligt att våra funktionärer och medlemmar också får någonting tillbaka som bidrar till deras motivation och fortsatta engagemang. Det är nämligen nödvändigt.

Även Civilförsvarsförbundets funktionärer behöver koppla av ibland. Eftersom det nu är sommar och semesterperiod vill jag uppmana till följande: Ta er samman och gör något onyttigt! Det har ni gjort er förtjänta av. Ni kommer snart att behövas på banan igen.

Om inte alla tar ledigt samtidigt har vi fortfarande resurser kvar att ställa upp med om det skulle uppstå en kris på samhällsnivå, som de ansvariga samhällsorganen inte kan hantera på egen hand.