19 juni 2010 – en minnesvärd dag

Den 19 juni 2010 är en dag värd att minnas. Under dagen då H.K.H. Kronprinsessan Victoria fick sin Daniel Westling gjorde Civilförsvarsförbundet genom föreningar i Stockholms län stor skillnad. Vi mötte informationsbehovet hos massor av människor som hade sökt sig till Stockholms city för att få en skymt av brudparet, besöka Stockholm Love 2010 eller helt enkelt njuta av folklivet. Vi tog oss an barn och föräldrar som tappat bort varandra i vimlet. Vi hjälpte människor som insjuknat eller skadat sig.

När detta skrivs strax före klockan 21 har vi inte haft möjlighet att gå igenom loggböcker och statistikrapporter. Det görs när vi vilat ut lite. Samordningsgruppen har nämligen varit i farten sedan kl 5 i morse. Det är mödan värt när vi kan se hur uppskattade Civilförsvarsförbundets insatser blev och hur roligt funktionärerna hade. – Sådana här uppdrag får du gärna ge oss fler gånger, sa Ole Larsen från Sigtuna till mig när vi skildes åt vid Stureplan vid 20-tiden.

Ett stort och varmt tack till alla funktionärer som gjorde denna insats av Civilförsvarsförbundet möjlig! Det är en stolt generalsekreterare som känner att det var ett riktigt grepp att avstå från häckbildningen för att i stället fokusera på allmänhetens behov denna högtidsdag.