Civilförsvarsförbundet firar alla hjärtans dag med att dela ut hjärtstartare

I år firar Civilförsvarsförbundet alla hjärtans dag genom att dela ut åtta hjärtstartare till ideella organisationer med små ekonomiska resurser. Utdelningen sker genom den landsomfattande kampanjen ”Hjärta att hjälpa” som nu bidragit till att 1 500 hjärtstartare placerats ut.

Kravet för att få en hjärtstartare är bland annat att den görs tillgänglig för allmänheten och registreras i Sveriges hjärtstartarregister. Vem som helst kan nominera. Sedan 2010, inklusive denna utdelning, har 30 hjärtstartare delats ut till behövande föreningar.

Ulrika Hammargård, projektkoordinator för ”Hjärta att hjälpa” berättar om vilka mål som ställdes för kampanjen när den startade för fem år sedan:

- Det har gått fantastiskt bra. När vi startade ”Hjärta att hjälpa” hade vi en förhoppning om att nå upp till 300 hjärtstartare och det har vi nu slagit med råge när vi passerade 1 500 stycken. ”Hjärta att hjälpa” är definitivt Sveriges största non-profit-kampanj för ett hjärtsäkrare Sverige.

Här är samtliga mottagare av hjärtstartare vid denna utdelning: Aspöja Byalag och Bygdegårdsförening, Vikbolandet, Bergsjö Bygdegårdsförening, Kristinehamn, Falträsk Byaförening, Lycksele, IFK Bergvik, Bergvik, Risa – Bergkarlås, Bygdegårdsförening och viltvårdsområde, Mora, Springlidens Byaförening, Malå, Ysane – Norje Hembygdsförening, Sölvesborg samt Årböle Byalag, Lövstabruk.

Vill du ansöka om en hjärtstartare till din förening? Läs mer på hjärta att hjälpa sidorna

2 kommentarer på “Civilförsvarsförbundet firar alla hjärtans dag med att dela ut hjärtstartare

 1. Bert-Arne Larsson, Lions Club

  Om Lions Färgelanda, inte har blivit tilldelade en HLRap. måste man ansöka på nytt eller läggs föreg.ansökan in för nästa tilldelning av HLR-UTRUSTNING??
  mvh/Lions Club Färgelanda.

  För 9 år sedan · ·
  • Hej Bernt-Arne,

   Om du inte hört något så ligger ni fortfarande kvar.

   /Joel

   För 9 år sedan · ·