FRG-loggo

Rekryteringsfolder för Frivilliga Resursgruppen

Nu finns rekryterings- och informationsfoldern för Frivilliga Resursgruppen, FRG, i lager och kan beställas från butiken.

Den gamla foldern från 2007 har ersatts med en helt ny folder, som vänder sig direkt till den frivillige med exempel på uppgifter som FRG kan bistå kommunerna med. Budskapet är också att FRG är öppet för alla som har personliga förutsättningar, erfarenhet eller utbildning. Samtliga medverkande på bilderna i foldern är FRG:are som ställde upp som fotomodeller en kall men vacker vinterdag i december förra året.

FRG-foldern har varit slut länge men i slutet av 2012 fick Civilförsvarsförbundet i uppdrag av MSB (Myndigheten för samhällsskydd och beredskap) att ta fram en ny. Foldern är tryckt i 100.000 exemplar. Alla frivilliga försvarsorganisationer har fått möjlighet att göra förhandsbeställning direkt från tryckeriet. Foldern finns nu också för beställning i butiken på civil.se. Foldern kostar inget men hanteringskostnad och porto tillkommer.

FRG-foldern beställs via butiken under informationsmaterial -> trycksaker.

Besök butiken

 

Text: Anders J Andersson

 

7 kommentarer på “Rekryteringsfolder för Frivilliga Resursgruppen

 1. Ser och förstår att vi har ny frg -logga……har det varit på gång länge? Synd att vi som beställer och trycker upp saker med gamla logga inte fått veta det…..

  För 8 år sedan · ·
  • Hej Lena!
   Vi fick möjlighet att söka medel från MSB för FRG:s grafiska profil i slutet av oktober och fick uppdragsförslaget beviljat kort därefter. Se även Civil 4/2012. Tanken är att nästa gång man trycker eller beställer så används den nya loggan, de nya bilderna och den nya utformningen av västen. Det som redan är framtaget används tills dess det är är slut eller utslitet.

   För 8 år sedan · ·
 2. En länk till den nya foldern som PDF vore fint. Samt den nya loggan uppdaterad under medlemmar vore också bra!

  För 8 år sedan · ·
 3. Kalle

  Varför är loggan en springande gubbe?

  För 8 år sedan · ·
  • Innan var det en haltande, lätt framåtböjd gubbe. En helt annan symbol fanns som alternativ att ersätta den, men många ville ha kvar gubben och då gjorde vi den mer kraftfull och med mer fart. Det stämmer bättre med målet med FRG, att vara en aktiv resurs för kommunerna.

   För 8 år sedan · ·