landbygd

Säker i skidbacken

Nu lackar det visserligen mot vår i stora delar av landet, men kanske just därför kan man bli sugen på att åka iväg på skid- eller snowboardresa innan sommaren är här. Då är det viktigt att hålla koll på vissa saker för att öka säkerheten i backen.

Statistik visar att skaderisken vid utförsåkning ligger högt för både kvinnor och män. De flesta orsakerna till skadorna är fall, men även krockar med både andra människor i backen, eller med träd och andra föremål.

Men det finns mycket man kan göra för att minska skaderisken. Rätt pjäxor för din fot och rätt storlek. Förbered genom att träna styrke- och uthållighetsträning före, framför allt ben, mage och rygg.

Här kan du se en film och lära dig mer hur du förbereder dig för en säker resa.

Lämna en kommentar

Din e-post adress kommer inte att publiceras.

*