Risk och sårbarhetsanalys – sammanställning

Hur förberedd är befolkningen på att tillgodose sina grundbehov när ett elavbrott inträffar och hur förberedda är de på att hantera vardagsolyckor? Det var något som vi ville ta reda på när vi förra året lanserade vår egen variant på en risk och sårbarhetsanalys. Nu, ett år senare, har vi sammanställt resultaten.

Att tillgodose grundbehoven vid ett elavbrott är svårt för den som inte är förberedd. Mat, vatten, värme sömn och information är fem grundbehov som vi behöver för att må bra och känna oss trygga. Utan dessa ger det effekt på kropp och psyke efter några timmar.

Totalt har 199 stycken personer över hela landet genomfört vår risk och sårbarhetsanalys. Sammanställningen visar bland annat hur förberedd kvinnor och män anser sig att vara, län för län. För att ta del av resultaten klickar du på nedanstående länk vilket öppnar resultaten i en PDF.

Risk och sårbarhetsanalys – sammanställning 2014

Text: Joel Sundberg

 

2 kommentarer på “Risk och sårbarhetsanalys – sammanställning

 1. Douglas Klang

  Förstår inte ens varför ni presenterar sammanställningen av analysen när 200 pers har svarat. Behövs flera tusen för att den ska vara pålitlig.

  För 7 år sedan · ·
  • Hej Douglas,

   Risk och sårbarhetsanalysen har legat uppe på vår hemsida över ett år och tyvärr inte genererat mer intresse än så. I och med publiceringen har det skapats ett intresse kring den vilket innebär att vi kan utveckla den samt förhoppningsvis presentera ett större underlag nästa år.

   Med vänlig hälsning

   Joel Sundberg
   Webbansvarig

   För 7 år sedan · ·