72 timmar

”72 timmar” heter Civilförsvarsförbundets väl genomtänkta koncept om hur vi som enskilda bör förbereda oss på störningar den infrastruktur som vi är dagligen använder oss av. Långvariga störningar är tack och lov sällan förekommande. När de inträffar får de oftast allvarliga konsekvenser. Den som är mentalt och praktiskt förberedd kommer att klara krisen bättre än den som inte är det.

På mindre än ett halvår nådde Civilförsvarsförbundet i fjol drygt 30000 personer med ”72 timmar” i personliga möten, trots att den förberedelsetid som gavs var väldigt kort. ”72 timmar” togs fram även för nätet och den finns fortfarande tillgänglig på www.civil.se . Snart har 1000 personer valt att öka sin egen krisberedskap genom denna webbaserade variant.

Civilförsvarsförbundet har dessutom lämnat ett förslag på hur ”72 timmar” årligen kan komma 200000 personer till del på ett kostnadseffektivt sätt.

PS Undrar du över varför vi kallar vårt koncept 72 timmar? 72 timmar motsvarar tre dygn. Det är den tid vi bör vara beredda att klara oss själva för att kommunen ska ha möjlighet förbereda sina stödinsatser till dem som drabbats. Ju fler som klarar sig på egen hand, desto bättre möjligheter att bistå dem som inte gör det.

En kommentar på “72 timmar

  1. Pingback: 72 timmarsregeln | Zombieöverlevnad