podd72

Civilförsvarsförbundet gör podd om kriser och säkerhetspolitik

Lördag 5 december är det premiär för Podd72  om konsten att vara redo. Podden, radio inspelad på fil som man laddar ned och lyssnar på när man vill, handlar om kriser, katastrofer, om prepping och säkerhetspolitik. Första avsnittet handlar om informationskrig.

– Strömavbrotten efter stormen Gorm visar på samhällets sårbarhet. Vi har alla ett ansvar att öka både den egna men också hela samhällets uthållighet i en krissituation. Där kan podden bidra med konkreta tips och kunskaper, säger Patrik Oksanen som är redaktör och programledare, men till vardag politisk redaktör på Hudiksvalls Tidning (C).”

Återkommande gäster är Jan Alsander, överlevnadsexpert och utbildningschef på Civilförsvarsförbundet och Christian Palme, tidigare bland annat DN:s utsände på Balkan och verksam vid Krigsförbrytartribunalen i Haag. De är med i samtal om personlig beredskap, preppertips och aktuella frågeställningar inom säkerhetspolitik och krishantering. Första programmet gästas också av Cecilia Malmström, EU:s handelskommissionär, Galina Timchenko, chefredaktör Meduza och Martin Hurt, biträdande chef vid forskningsinstitutet ICDS i Tallinn.

– Världen är allt mer komplex och svårförutsebar. Det här är ett sätt att ge säkerhetspolitiken det kvalitativa utrymme frågorna förtjänar, säger Patrik Oksanen

Podd72 görs av mediekoncernen MittMedia med stöd av Civilförsvarsförbundet och kommer i första säsongen ut i sex ordinarie avsnitt varannan vecka. Ett specialavsnitt görs i samband med Folk och Försvars rikskonferens i Sälen. I kommande avsnitt medverkar bland andra Marina Kaljurand, Estlands utrikesminister, Yrsa Grüne, ledarskribent på Hufvudstadsbladet i Helsingfors, Oscar Jonsson doktorand på King´s College i London, Fredrik Konnander på MSB, författaren Mats Johansson och många fler.

Podden finns att lyssna på Podd72.se samt kan laddas ned från iTunes och Acast.
”72″ i Podd72 appellerar till att vi måste klara oss själva i 72 timmar innan vi kan räkna med hjälp från myndigheterna.