Hitta Vilse® - vad gör du om ditt barn gått vilse?

Hitta Vilse tittar framVilse är en pojke som lär barn hur de ska göra om de gått vilse. Han visar vad barnen ska göra för att klara sig och öka chansen att bli hittade välbehållna. Bäst resultat ger kursen om barnen går den tillsammans med föräldrar eller andra vuxna anhöriga.

Civilförsvarsförbundets instruktörer och barnledare håller kurser över hela landet. Ni bör vara en grupp på minst 12 personer.

Varje år går hundratals barn vilse i naturen. Dessbättre hittas de flesta inom någon eller några timmar. Om du misstänker att det hänt ditt barn, ring GENAST 112 eller Journummer för försvunna barn 116 000. Vänta inte! Det är viktigt att sökandet börjar snabbt. Var beredd på att svara på frågor om barnet. Dina svar behövs för att ge så många ledtrådar som möjligt till dem som ska leta. Stanna nära platsen där barnet försvann. Håll dig tillgänglig och var beredd på att svara på ytterligare frågor som kan dyka upp.

 

Hitta Vilse event

Eventet ger barn 6-10 år möjlighet att lära sig något om hur man ska göra om man går vilse. Kan också anpassas till 4-5 åringar i föräldrars sällskap.

Minst 2 timmar.

Produktblad Hitta Vilse event

 

Hitta Vilse-stigar

Många lokalföreningar i Civilförsvarsförbundet har byggt upp Hitta Vilse-stigar där utbildningen kan ske i naturlig miljö. Vi har en karta över dessa stigar här: Hitta Vilse-stigar i naturen, men uppgifterna är några år gamla och håller på att uppdateras, gå in och se uppdaterad information på fliken Barn – Hitta Vilseklubben – Hitta Vilse-stigar.

 

Hitta Vilse-material

Finns att köpa i Civilbutiken här

Pussel med Hitta Vilse på webben.

 

Hitta Vilse tittar fram

 

 

Ladda hem bilden i 300 pixlar/tum.
Bilden är fri för publicering i artiklar där även Hitta Vilse® förekommer.

 

 

 

 

Vill du bidra till ett säkrare och tryggare samhälle? Bli medlem

Ansvarig för sidans innehåll: utbildning@civil.se