Medlemsbrev november

Ordförande Britta Svensson manar till fortsatt kamp mot corona -pandemin.
Ordförande Britta Svensson manar till fortsatt kamp mot corona -pandemin.

Styrelsen för Civilförsvarsförbundet Piteå fortsätter även i denna medlemshälsning  med höstens förmaningar och uppmaningar till distansiering, försiktighet,  god handhygien – och ja, personligt ansvar för att vi tillsammans ska kunna bromsa den svåra pågående pandemin.

Den närmaste tiden väntas sjukvården utsättas för stora utmaningar. Det är därför jätteviktigt att vi alla tar vårt ansvar för att minska smittspridningen!

Än en gång är det därför också angeläget att påminna om att alla med minsta förkylningssymptom ska stanna hemma – och förstås testa sig!  Se 1177.se  för mer information och kontakt vid frågor..

Mycket av vårt arbete ligger nere under pandemin. Men vi har ett flertal medlemmar som just nu arbetar och sliter  i FRG, Frivilliga Resurs Gruppen. Dom har de senaste fyra veckor bl a  arbetat med influensavaccination på LF Arena. Närmare 7 000 pitebor har passerat deras ”nålöga” för att bli vaccinerade. Tack alla ni i FRG som kämpar.

Pandemin ligger fortsatt som ett vått kallt täcke över oss alla. Norrbotten och kommuninnevånarna i Piteå Kommun är hårt drabbade. Vi hoppas att ni alla tillsammans med era familjer, vänner, arbetskamrater  får vara friska! Det är trist och tungt för många men tillsammans klarar vi detta. Om ni önskar prata med någon från styrelsen så står vi till ert förfogande.

Vi önskar er alla en fortsatt trevlig advent – detta  år som vi med säkerhet kommer att minnas.

Styrelsen genom
ordförande Britta Svensson

Kontakt med styrelsen