Nu är det dags för vårens HLR-kurser!

Här hittar du vårens kurser i HLR. Som vanlig är det ”först till kvarn” som gäller, så anmäl dig så snart du kan.

Kallelse till årsmöte

Medlemmar i Ekerö Civilförsvarsförening kallas till årsmöte
Lördagen den 2 mars 2024 kl 17.00
i Wrangelska salen, Ekebyhovs Slott

Alla handlingar finns nedan. Samtliga handlingar kommer också att finnas i
pappersform på årsmötet.

Vi bjuder på smörgåstårta samt dryck efter årsmötet.
Passa på att umgås med styrelsen och andra
medlemmar.
Varmt välkomna önskar styrelsen

Trygghetspunkt – övning

En lördag i slutet av november genomförde Frivilliga Resursgruppen (FRG) på Ekerö en övning i att upprätta och driva en trygghetspunkt. En trygghetspunkt är en plats dit kommunens invånare kan vända sig vid större kriser t.ex. som omfattande el- eller värmeavbrott. Där kan du t.ex. få information, värma dig, ladda mobilen och kanske något att äta. Syftet med övningen var att öva på mottagning av drabbade, krisstöd, radiokommunikation, kommunikation med stab och krisledning, organisation av frivilliga, mm. Övningen fungerade bra och var både lärorik och rolig. Övningen visade tydligt hur viktigt det är att öva praktiskt.

Julmarknad och hemberedskap

Den 3 december var vi på Ekebyhovs slotts julmarknad och informerade om hemberedskap mm. Representanter från FRG och Akutgruppen Stockholms Län fanns också på plats.

Nu är det dags för höstens HLR-kurser, vuxen och barn

Nu är det dags för höstens HLR-kurser, vuxen och barn

Här hittar du hösten kurser i HLR. Som vanlig är det ”först till kvarn” som gäller så anmäl dig så snart du kan.

Beredskapsveckan

Medlemmar från Frivilliga Resursgruppen var aktiva under beredskapsveckan och informerade om hemberedskap, nödvatten och om FRG. Roslagsvatten fanns på plats och visade en nödvattentank.

Sexårsverksamhet och ”Hitta Vilse”

Kommunens 6-åringar fick träffa räddningstjänsten på Ekerövallen och Svanängens IP. Civilförsvaret var också på plats och pratade om ”Hitta Vilse”.

Civilförsvaret Ekerö planerar för 2 permanenta Hitta Vilse stigar i kommunen, en på Ekerösidan och på Färingsö. Mer information kommer när det är dags för invigning av stigarna.

Vi visar upp oss på Färingsö marknad

I år står vi på Färingsö marknad i två dagar ocg informerar om hemberedskap och Frivilliga Resursgruppen (FRG). Intresset från besökarna är stort.

”Prova på” HLR på badet

I veckan var vi på Lundhagsbadet och hade ”prova på” HLR för alla som ville prova.

Vi passade också på att låta simskolelärarna från Stockholms Kappsimningsklubb träna på livräddning + HLR vid simulerad drunkningsolycka.

Nödvattenövning

Den 25 maj genomförde Frivilliga resursgruppen (FRG) på Ekerö en nödvattenövning tillsammans med Roslagsvatten. Syftet med övningen var att låta kommunens FRG-medlemmar öva på hur de ska agera om vattentillförseln till kommunen slutar fungera och nödvatten från tank behöver delas ut till boende i kommunen. 

Gruppen fick bland annat öva på olika roller såsom tankansvarig och informationsansvarig. Gruppen övade också på att ställa i ordning kösystem, kommunicera med varandra via radio och att hantera medborgare i behov av vatten.

Läs mer på Ekerö kommuns hemsida >> Nödvattenövning med FRG

Blir du inspirerad och känner att du också vill hjälpa till? FRG tar alltid emot nya frivilliga. För mer information och anmälan får du gärna höra av dig till frg@extern.ekero.se.