Vaxholms Civilförsvarsförening bad Vallentuna FRG och Täby Danderyds FRG om hjälp att bemanna tält med första hjälpen till löpare vid två tillfällen i början av maj 2015.

Först ut var Strömmingsloppet den 2 maj. Det är ett litet löplopp som arrangeras centralt i Vaxholm, vid Lägret. Waxholms OK står som arrangör. Vi delade ut broschyrer, plåstrade om skadade löpare och knöt kontakter med Vaxholmsbor, men även personer bosatta i andra kommuner.

Vaxholm 150502

Vaxholm 150502

 

Näst på tur var Distriktsmästerskapen i sprintdistansen i orientering, den 6 maj. Även här var Waxholms OK arrangör. Denna gång var det bara Christer Ärnhage och Jenny Nilsson från Vallentuna FRG som hade möjlighet att bemanna första hjälpen-tältet. Arrangören uppgav att det var omkring 800 löpare som skulle delta och trots detta var det bara tre löpare som behövde vår hjälp. Två hade fallit och en hade blivit hundbiten. Vi hade en härlig eftermiddag och kväll i solen, men när solen skymdes blev det rejält ruggigt. Några personer var mycket nyfikna på vår verksamhet och vi informerade dessa och lämnade ut broschyrer.

Christer Ärnhage är redo att plåstra om skadade löpare.

Christer Ärnhage är redo att plåstra om skadade löpare.

 

omplåstring