Skolavslutningar och sommarlov igen

Tiden går fort, väldigt fort. Förhoppningsvis ett tecken på att man har roligt…

Vad ska vi satsa på under 2016 ?

Inriktningen styrs av förbundet och beror på myndighetsbeslut och anslag från MSB. Föreningen vilar traditionellt på några olika ben: våra medlemmar (dvs styrelsen och alla ni andra säkerhetsmedvetna medlemmar som betalar och bidrar till finansieringen och i många fall även ställer upp och hjälper till i olika sammanhang), våra instruktörer (som tills vidare har få uppdrag i väntan på nya utbildningsdirektiv) samt FRG - den Frivilliga resursgruppen (som arbetar för att starta en ny grundutbildning i vår).

Nästa år fyller föreningen 80 år och inför det vore det trevligt om vi kan börja förbereda olika aktiviteter (tillbakablickar, nulägesanalys, hot och möjligheter, medlemsträffar och gärna någon sorts jubileumsfirande)!

FRG

Den Frivilliga ResursGruppen har som mål att med kort varsel kunna ställa upp vid större och/eller utdragna situationer där samhällets vanliga resurser inte räcker till. Om det låter intressant kan du läsa mer här, vill Du göra skillnad kan Du kontakta undertecknad!

Efter Stadsfest och invallningsövning blickar vi framåt till nästa utbildningsomgång (grundkurs). Just nu ser det dock lite osäkert ut att vi kommer kunna genomföra en utbildning innan sommaren men vi jobbar vidare (det är en inte helt enkel process med kommunen, räddningstjänsten, Civilförsvarsförbundet och indirekt MSB dvs myndigheten för samhällsskydd och beredskap inblandade)…

Se bilder på FRGs Facebook-sida!

Ett stort tack till er som ställer upp när kommunen kallar!

Kommande händelser

  • 2016-06-08          Styrelsemöte

Sedan sist

  • 2016-02-22–24    Sportlovsaktiviteter för ca 500 barn i Vallaskogens nya Hitta Vilse-stig. Succé!!
  • 2016-03-17          Årsmöte (föreningsstämma)
  • 2016-03-21          Distriktsmöte (styrelserepresentanter för de olika lokalföreningarna i Östergötland).
  • 2016-04-13          Styrelsemöte
  • 2016-04-14          Distriktsstämma (årsmöte för Östergötlands Civilförsvarsförbund)
  • 2016-05-11          Styrelsemöte

Webbredaktören tar tacksamt emot förslag på texter att skriva här. Kontakta föreningen.

Vill du hjälpa styrelsen ?

Har Du ett bra kontaktnät ? Föreningen saknar bl.a. valberedning. Vill Du ordna medlemsaktiviteter eller hjälpa till med andra saker? Personer som brinner för ett tryggare och säkrare samhälle behövs alltid! Kontakta i så fall någon i styrelsen.

Bli medlem ?

Om ni inte redan är det får ni naturligtvis jättegärna bli medlem för att stödja arbetet för ett säkrare samhälle. Då får ni också ett välkomstpaket samt tidningen Civil hem i brevlådan några gånger om året.

Synpunkter

är alltid viktiga för oss! Kontakta oss när som helst på linkoping@civil2.se (så kommer mejl till Ordförande, Sekreterare och undertecknad).

Vi finns även på Facebookhttps://www.facebook.com/linkopingcivil

MVH Martin Blomberg
Webbredaktör, Kassör, FRG-ansvarig, Instruktör