Snart vintertid men först höstlov och sedan en medlemsträff i novembermörkret

Ja, tiden går fort. Sommarvärmen finns fortfarande i våra minnen men höstkylan gör sig påmind och vi måste bl.a. börja tänka på våra uteväxter och snart också vår egen hälsa i form av halkolyckor, dubbdäck, fungerande brandvarnare mm. För att lysa upp i mörkret planerar vi att bjuda in alla medlemmar till en medlemsträff med aktiviteter och förtäring på ”spännande ställe” torsdagen den 19 november (preliminärt). Mer information kommer skickas ut separat till alla betalande medlemmar.

Tycker ni att webbredaktören upprepar sig i sina tankegångar så går det alldeles utmärkt att skicka in era egna texter till föreningen. Det blir mycket information om FRG på den här sidan men det beror på att jag själv är extra engagerad där. Just i år har det varit lugnt på kursverksamheten och det beror till stor del på att MSB (Myndigheten för Samhällsskydd och beredskap) har gjort omprioriteringar i anslagen till Civilförsvarsförbundet. Det innebär att våra instruktörer inte längre kan erbjuda flera av de populäraste kurserna, t.ex Hitta Vilse, kostnadsfritt. Dessa har därför i stort sett upphört i hela landet, trots stora protester från oss och övriga föreningar.

På gång

I oktober har föreningen styrelsemöte i berget och Civilförsvarsförbundet håller sin stämma i Solna.I november kommer vi bjuda till medlemsträff (se ovan).

  • 2015-10-10          Linköping har representant på förbundets Riksstämma i Stockholm
  • 2015-11-19          (preliminärt) Medlemsträff med aktiviteter och förtäring på ”spännande ställe”

Sedan sist

  • 2015-05-09          Invigning av Hitta Vilse-stig i Vallaskogen
  • 2015-05-27          FRG-möte på ett av Tekniska Verkens vattenverk med genomgång av bl.a. nödvattenhantering.
  • 2015-06-29          FRG-möte med kommunen
  • 2015-08-20–22   FRG ansvarade för sjukvård mm under Linköpings Stadsfest
  • 2015-09-16          Rune informerade på Äldredagen i Linköpings Konsert och Kongress
  • 2015-10-03          Invallningsövning

FRG

I våras blev även Leif Tollén (föreningens Vice Ordförande) FRG-ansvarig och kompletterar därmed Martin Blomberg och Carola Cederblad.

I augusti hölls Linköpings Stadsfest och delar av den frivilliga resursgruppen fick äran att ansvara för sjukvård i samband med konserterna vid stora scenen i Kungsträdgården liksom vid Drakbåtsracet på lördagen då vi fick tillfälle att visa att vi klarar av att ta hand om allt från att plåstra om småsår och ta blodtryck till att hjälpa till att återförena splittrade familjer. Som tur var hände inga allvarliga tillbud så varken bår eller hjärtstartare behövde användas men vi var ändå beredda att hantera betydligt mer. Dessutom passade vi på att visa upp oss och göra reklam för denna viktiga verksamhet.

I början av oktober hade vi en intressant invallningsövning tillsammans med säkerhetsavdelningen, Tekniska Verken och Räddningstjänsten.

Se bilder på FRGs Facebook-sida!

Ett stort tack till er som ställer upp när kommunen kallar!

Den Frivilliga ResursGruppen har som mål att med kort varsel kunna ställa upp vid större och/eller utdragna situationer där samhällets vanliga resurser inte räcker till. Om det låter intressant kan du läsa mer här, vill Du göra skillnad kan Du kontakta undertecknad!

Vill du hjälpa styrelsen ?

Har Du ett bra kontaktnät ? Föreningen saknar bl.a. valberedning. Vill Du ordna medlemsaktiviteter eller hjälpa till med andra saker? Personer som brinner för ett tryggare och säkrare samhälle behövs alltid! Kontakta i så fall någon i styrelsen.

Bli medlem ?

Om ni inte redan är det får ni naturligtvis jättegärna BLI medlem för att stödja arbetet för ett säkrare samhälle. Då får ni också ett välkomstpaket samt tidningen Civil hem i brevlådan några gånger om året.

Synpunkter

är alltid viktiga för oss! Kontakta oss när som helst på linkoping@civil2.se (så kommer mejl till Ordförande, Sekreterare och undertecknad).

Sedan i våras finns vi även på Facebookhttps://www.facebook.com/linkopingcivil

MVH Martin Blomberg
Webbredaktör, Kassör, FRG-ansvarig, Instruktör