Nedräkning till advent

Tack till er som kom på vår medlemsträff i ”berget” torsdagen den 19/11! Vi var ett 20-tal som fick stifta ny/gammal bekantskap med denna intressanta anläggning. Efter lite inledande glögg startade en rundtur och genomgång i hur man eldar (stormkök mm). Därefter var det dags för en liten sittning med smaskig landgång och fika på det. Samtidigt presenterades styrelsen, verksamheten, nya medlemmar och hölls en intressant diskussion kring vad vi vill och bör göra (tillsammans) för att hålla föreningen och dess mål vid liv.

Apropå medlemmar så vill vi välkomna följande helt NYA medlemmar; Ruben och Alize (och jag tror Hanna och någon till är på gång).

Glöm nu inte er och andras säkerhet i form av halkolyckor, dubbdäck, fungerande brandvarnare mm. Passa på att anmäla er till en gratis HLR-utbildning onsdagen den 2/12 kl 12.15 – 13.45 på Naturcentrum (Trädgårdsföreningen). Gratis parkering i mån av plats men obligatorisk föranmälan direkt till Carina B (eller via föreningen)

Webredaktören tar tacksamt emot förslag på texter att skriva här. Kontakta föreningen.

På gång

  • 2015-11-25          FRG-ansvariga inbjudna till Kommunens Landsbygdsgrupp
  • 2015-11-28          Vi är med på Linköpings föreningsmässa (deras facebook-sida)
  • 2015-12-02          Gratis HLR-utbildning på Naturcentrum. Obs obligatorisk föranmälan till Carina B snarast!
  • 2015-12-10          Styrelsemöte. Hör gärna av er med frågor, synpunkter, förslag och hejarop!
  • 2015-12-13–19    Musikhjälpen på Stora Torget

Sedan sist

  • 2015-10-22          Kommunträff med frivilliga organisationer kring hur vi tillsammans kan bistå människor på flykt
  • 2015-11-11          Styrelsemöte.
  • 2015-11-19          Medlemsträff med aktiviteter och förtäring

FRG

Den Frivilliga ResursGruppen har som mål att med kort varsel kunna ställa upp vid större och/eller utdragna situationer där samhällets vanliga resurser inte räcker till. Om det låter intressant kan du läsa mer här, vill Du göra skillnad kan Du kontakta undertecknad!

Efter Stadsfest och invallningsövning blickar vi nu framåt till nästa utbildningsomgång (grundkurs) i vår.

Se bilder på FRGs Facebook-sida!

Ett stort tack till er som ställer upp när kommunen kallar!

Vill du hjälpa styrelsen ?

Har Du ett bra kontaktnät ? Föreningen saknar bl.a. valberedning. Vill Du ordna medlemsaktiviteter eller hjälpa till med andra saker? Personer som brinner för ett tryggare och säkrare samhälle behövs alltid! Kontakta i så fall någon i styrelsen.

Bli medlem ?

Om ni inte redan är det får ni naturligtvis jättegärna BLI medlem för att stödja arbetet för ett säkrare samhälle. Då får ni också ett välkomstpaket samt tidningen Civil hem i brevlådan några gånger om året.

Synpunkter

är alltid viktiga för oss! Kontakta oss när som helst på linkoping@civil2.se (så kommer mejl till Ordförande, Sekreterare och undertecknad).

Sedan i våras finns vi även på Facebookhttps://www.facebook.com/linkopingcivil

MVH Martin Blomberg
Webbredaktör, Kassör, FRG-ansvarig, Instruktör