Vittring på en skön sommar

Så här en bit in i april kan jag konstatera att det händer mycket i vår fantastiska natur. Måtte det hålla i sig…

Medlemsresa

Ni som kom på föreningsstämman fick höra att det planeras en resa till anrika Motala Industrimuseum lördagen den 25 april. Där visas mycket av Sveriges industriella vagga. Resan kommer genomföras tillsammans med andra föreningar i distriktet och intresserade har möjlighet att hoppa på en buss som kommer utgå från Åtvidaberg kl 9.00 och stanna till i Linköping ca kl 09.45. (Detaljer kommer senare). Föreningen bjuder betalande medlemmar på inträde (med guide) och halva busskostnaden, dvs ni kommer behöva betala ca 100 – 120 kr själva och eventuell mat. Detta erbjudande förutsätter ett visst antal deltagande så

Anmäl er snarast  och senast på fredag 17/4 (helst via epost linkoping@civil2.se).

På gång

  • 2015-04-25 (lö)   Medlemsresa till Motala Industrimuseum
  • 2015-05-06 (on)   Vårens andra FRG-möte preliminärt datum, kallelse skickas separat
  • 2015-05-09 (lö)    Civilförsvarsförbundets dag

Sedan sist

  • 2015-02-25           Styrelsemöte
  • 2015-02-26           Vårens första FRG-möte
  • 2015-03-24           Föreningsstämma (”årsmöte”)

Föreningsstämma

Vid föreningsstämman beviljades styrelsen ansvarsfrihet, Rune valdes om som ordförande. Birgitta Pettersson och Arne Karlsson avtackades då båda lämnar styrelsen efter lång och trogen tjänst. I deras ställen invaldes Birgit Nilsson och Leif Tollén. Övriga från den gamla styrelsen kvarstår eller valdes om.

June Brandenholt lämnade sin plats i valberedningen. Vi tackar henne för den här tiden! Tyvärr fanns inga namn på andra kandidater. Valberedningen spelar en viktig roll för alla föreningars vitalitet och styrelsen fick i uppdrag att söka efter ny valberedning så nu uppmanar vi Er som är intresserade av denna viktiga position att höra av Er.

Vill Du hjälpa till med andra aktiviteter ? Personer som brinner för ett tryggare och säkrare samhälle behövs alltid!
Kontakta i så fall någon i styrelsen.

FRG

Den Frivilliga ResursGruppen har som mål att med kort varsel kunna ställa upp vid större och/eller utdragna situationer där samhällets vanliga resurser inte räcker till. Om det låter intressant kan du läsa mer här, vill Du göra skillnad kan Du kontakta undertecknad!

BLI MEDLEM ?

Om ni inte redan är det får ni naturligtvis jättegärna BLI medlem för att stödja arbetet för ett säkrare samhälle.

Synpunkter

är alltid viktiga för oss! Kontakta oss när som helst på linkoping@civil2.se (så kommer mejl till Ordförande, Sekreterare och undertecknad).

MVH Martin Blomberg
Webbredaktör, Kassör, FRG-ansvarig, Instruktör