Hesa Fredrik-fika

Med början måndagen den 2 mars kl 1700 kommer styrelsen att bjuda in till fikaträffar på Grenadjärgården 2 timmar efter VMA-testet (som utförs kl 1500). Vi har inte planerat någon fast agenda utan hoppas att engagerade medlemmar vill komma och fika och utbyta idéer och tankar kring samhällets robusthet mm. Jo, den första gången räknar vi med att vår mångårige styrelseledamot och tidigare brandman Lennart Karlsson ska prata om just VMA som han skötte om och aktiverade under många år innan det automatiserades.

Fler träffar är inplanerade måndagar den 1 juni, 7 september och 7 december.

 

Årets krisberedskapsvecka

Vecka 20 d.v.s. 11-17 maj går årets Krisberedskapsvecka av stapeln. Vi brukar ställa upp och informera tillsammans med FRG och några andra frivilliga försvarsorganisationer men vet i dagsläget inte några detaljer. Mer information kommer så småningom.

 

Julträff med invigning av vår nya lokal

Efter att ha blivit av med ”berget” fick vi i stället flytta in i Grenadjärgården (på garnisonsområdet). Denna lokal är mer tillgänglig (*) vilket innebär att vi lättare kommer kunna hålla regelbundna träffar och utbildningar. Den 4 december var det julfest och invigning. Då avtackades även vår instruktör Birgitta Pettersson efter lång och trogen tjänst.

*) parkering finns intill fotbollsplanen i slutet av vägen som går förbi garnisonsmuseet

 

Vad ska vi satsa på?

Inriktningen styrs till en del av förbundet och beror på myndighetsbeslut och anslag från MSB. Föreningen vilar traditionellt på några olika ben:

  • våra medlemmar (dvs styrelsen och alla ni andra säkerhetsmedvetna medlemmar som betalar och bidrar till finansieringen och i många fall även ställer upp och hjälper till i olika sammanhang)
  • våra instruktörer (som sedan några år har färre uppdrag än vanligt beroende på nya direktiv där flera gratiskurser tagits bort)
  • samt som utbildningsansvarig och värd för FRG - den Frivilliga resursgruppen (som rekryterar bland de 18 frivilliga försvarsorganisationerna). Vi startade en grundutbildning i april och planerar att starta en till höst. Återkom om du också vill gå med i den Frivilliga Resursgruppen för att göra Linköping tryggare. Se mer information genom att klicka på FRG-länken (http://www.civil.se/ostergotland/linkoping/frg/).

Efter en lång tid av nedrustning av det civila försvaret ser vi nu ett ökat intresse och en upprustning är på gång. Nu talas det om mer pengar till totalförsvaret, satsningar på frivilligorganisationer, inventeringar av skyddsrum, utbildningar i hemskydd, satsningar på cybersäkerhet, informationskampanjer till allmänheten (t.ex under krisberedskapsveckan)  mm så vi kan räkna med att få spela en viktigare roll framöver.

Ett stort tack till er säkerhetsmedvetna som på olika sätt hjälper till att skapa ett robustare samhälle!

 

Kommande händelser

  • Styrelsemöte            2020-02-12
  • Föreningsstämma    2020-03-23

 

Rapporter från föreningsstämman och styrelsemöten

Se länken Styrelsen här intill

 

Sedan sist

Eftersom listan blir lång med tiden, så har vi flyttat ”loggen” till egen sida (se länken Sedan sist här intill).

 

Vill du hjälpa styrelsen?

Har Du ett bra kontaktnät ? Vill Du ordna medlemsaktiviteter eller hjälpa till med andra saker? Personer som brinner för ett tryggare och säkrare samhälle behövs alltid! Kontakta i så fall någon i styrelsen. Webbredaktören tar tacksamt emot förslag på texter att skriva här. Kontakta föreningen linkoping@civil2.se.

 

Bli medlem

Om ni inte redan är det får ni naturligtvis jättegärna bli medlem för att stödja arbetet för ett säkrare samhälle.

 

Synpunkter

är alltid viktiga för oss! Kontakta oss när som helst på linkoping@civil2.se (så kommer mejl till Ordförande, Sekreterare och Kassör). Vi finns även på Facebookhttps://www.facebook.com/linkopingcivil

MVH Styrelsen genom Martin Blomberg Webb-redaktör, FRG-ansvarig, Instruktör